Integritetspolicy

 

Denna personuppgiftspolicy gäller alla affärsprocesser hos Trygg e-handel AB, nedan kallat för Personuppgiftsansvarig.

 

Policyn ger information om databehandling utförd av Personuppgiftsansvarig och bestämmer syftet och metoderna för behandlingen samt databehandling vi utför på våra kunders vägnar baserat på deras instruktioner.

 

Behandling av personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra våra avtalsåtaganden och betjäna dig som kund. Personuppgifter kan också användas för följande ändamål: Försäljning, kontakt med kundtjänst, marknadsföring, information, bokföring.

 

Vid marknadsföring via e-post/sms inhämtar vi uttryckligt samtycke i förväg.

 

Genom att ge oss dina personuppgifter godkänner du de praxis och villkor som beskrivs i denna personuppgiftspolicy.

 

Om du har invändningar mot vår behandling av personuppgifter har du möjlighet att klaga till Integritetsskyddsmydigheten.

 

Personuppgiftsansvarig:

Trygg E-handel Skandinavien AB

Potette Plus
Nordanåsvägen 1
70594 Örebro

E-post: info@potette.se
 

Information som samlas in:

Information kan registreras och lagras när du registrerar dig på potette.se, när du har kontakt med försäljning och support antingen via e-post, chatt eller när du använder våra tjänster.

 

Var lagrar vi information om dig – och var delar vi informationen om dig med andra?

Vår e-handelsplattform levereras av Mystore.no AS och data lagras i deras molntjänster hos Amazon Cloud Services (AWS) i Irland.

 

Underleverantörer

Personuppgiftsansvarig använder också tjänster från tredje part. Här är en översikt över underleverantörer där information kan lagras:

 

Klarna:

Om du betalar med Klarna i nätbutiken kommer personlig information som e-post, namn, adress, personnummer att delas med Klarna för kreditbedömning.

 

Gsuite av Google:

Gsuite av Google används bland annat för hantering av e-post, dokument (G Drive). Information lagras i dessa system och e-postkorrespondens eller dokument kan vara lagrade hos Gsuite av Google.

 

Google Analytics:

Google Analytics används för analys av trafik. IP-adresser och besöksmönster lagras.

 

Acendy Kassasystem:

Vi använder Acendy Kassasystem som kassalösning i vår fysiska butik. Information relaterad till din order lagras i Acendy Kassasystem.

 

Adyen:

Om du betalar med Visa eller Mastercard i vår fysiska butik kommer personlig information som kortnummer att skickas till Adyen för betalningshantering.

 

Postnord:

Vi skickar paket med Postnord och delar således information relaterad till frakt såsom namn, telefonnummer och adress.

 

Crall.io:

Crall är vårt system för att hantera chattkorrespondens, samt funktioner som övergivna varukorgar, födelsedagsgratulationer och besöksmönster. Crall.io används också för att skicka ut orderbekräftelser och e-post, namn och adress samt information relaterad till orderbekräftelsen delas således med dem. Teknologi från Crall.io används också för att generera produktrekommendationer. Produktrekommendationerna är baserade på besöksmönster och orderhistorik som lagras i upp till ett år.

 

Kommunikation via e-post och sms

Som kund kommer du att motta e-post och sms relaterat till ditt kundförhållande. Till exempel kommer vi att skicka e-post/sms relaterat till order du har lagt, sms med spårningsnummer, glömt lösenord, information om ditt kundkonto, etc. Detta anses vara berättigat intresse och inget samtycke krävs.

 

Vi använder också e-post för marknadsföring och kommunikation. Som kund hos Trygg E-handel Skandinavien AB kommer du regelbundet att få nyhetsbrev om du har gett ett aktivt samtycke till det. Det är möjligt att avregistrera sig från nyhetsbrevet genom att klicka på avregistreringslänken i mailet.

 

Insyn och rättelse

Du har rätt att få insyn i de uppgifter som är registrerade om dig. Insyn kan också erhållas genom att skicka en förfrågan till info@potette.se. Om de registrerade uppgifterna inte är korrekta eller är ofullständiga kan du begära att uppgifterna korrigeras enligt personuppgiftslagen.

 

Lagring och radering

Uppgifter som inte längre är nödvändiga för det syfte de samlats in för raderas från våra system.

Information om användning av cookies

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator.

Vi använder cookies bland annat för att komma ihåg din inloggning, lösenord i krypterad form, för att förbättra användarupplevelsen och som en del av vår marknadsföring mot nya kunder.

 

När du besöker våra tjänster placerar vi både tillfälliga och permanenta cookies. En tillfällig cookie raderas ofta automatiskt när du stänger din webbläsare, medan permanenta cookies kan finnas kvar på din maskin i upp till ett år.

Om du vill lära dig mer om cookies kan du använda http://www.aboutcookies.org.

 

Följande cookies används i våra tjänster

Användning av våra butikslösningar

Vi använder cookies för bland annat att komma ihåg dig som kund och ditt innehåll i din varukorg. Utan cookies kan inte en nätbutik fungera.

 

Användning av Klarna Checkout
När vår butikslösning används tillsammans med Klarna Checkout placeras cookies från Klarna. Mer information finns på https://www.klarna.com/no/cookies/.

 

Google Analytics

Google Analytics använder cookies för analys av trafik.

 

Google Ads

Vi använder annonsering via Googles plattform. cookies används så att annonsering kan riktas baserat på besöksmönster.

 

Meta Pixel

Vi använder annonsering via Facebooks plattform. Cookies används så att annonsering kan riktas baserat på besöksmönster.

 

Crall.io

Crall.io använder cookies för att identifiera en session och din användar-ID.